let's make every day a digital day!

ESM goes to Russia!

Samen met Ajax Esports vertrok ESM afgelopen weekend naar Rusland om daar Koen Weijland, officiële Esporter van Ajax Amsterdam en één van dé beste FIFA spelers in de wereld, te begeleiden op zijn weg naar de overwinning.

Rubin Kazan, de gastheer, had naast Ajax nog vier andere internationale topteams uitnodigd. Valencia, Manchester City en AS Roma waren elk met hun Esporter afgevaardigd op het toernooi. Tijdens dit toernooi hebben de vier teams niet alleen met elkaar maar ook met de Russische kampioenen gestreden om het kampioenschap.

Al snel kwam de realisatie dat men de Esports branche erg serieus neemt in Rusland. De toernooi organisatie zorgde ervoor dat de Esporters en hun Management niks te kort kwamen. Van begin tot eind, alles was tot in de puntjes verzorgd. Met name de hulp van grote Internationale en Russische bedrijven als Burger King (Fast Food industrie), MAT4 (Mediabedrijf, uitgever), WARP (Producent van gaming attributen), Kazan Tech (Technische Universiteit) en Mail.ru (Grootste zoekmachine van Rusland) zorgde ervoor dat het evenement een internationale uitstraling had.

Het toernooi trapte af met het officiële Russische kampioenschap. Gedurende de eerste twee dagen vochten Russische Esporters uit het hele land met elkaar om een plek in de top-3. Enkel officiële Esporters die onder contract staan bij een team uit de Russische Premjer Liga konden hier aan deelnemen. Uiteindelijk zouden enkel de beste drie spelers doorstromen naar het hoofdtoernooi dat op zondag gehouden zou worden.

Naarmate het toernooi vorderde kreeg ESM meerdere mogelijkheden om met verschillende internationale clubs, partners en sponsoren te overleggen en te discussiëren over de toekomst van Esports. Verscheidene omroepen uit China, Engeland, de VS en natuurlijk Rusland waren erg enthousiast over de manier waarop Koen zich presenteerde, en namen de kans om met hem en zijn management te overleggen maar al te graag aan. Nadien nodigde de President van Rubin Kazan Koen en ESM uit om de toekomst van Esports en zijn visie daarop te bespreken.

Helaas kon Koen het toernooi niet op zijn naam schrijven (Shout out naar Valencia en diens Esporter David Soriano). Desondanks kunnen we vaststellen dat Koen een geweldige indruk heeft achtergelaten in Rusland. Hij gaf daadwerkelijk kleur aan het toernooi met zijn opzwepende enthousiasme en zijn eerlijke openheid. Honderden fans, maar hij nam voor iedereen de tijd voor een handtekening of een foto.

Conclusie is dat dat ESM een zéér interessant weekend achter de rug heeft. Een weekend gevuld met impressies en de nieuwe ideeën die daaruit ontstaan zijn. Nu nog meer is ESM ervan overtuigd om de vleugels verder te spreiden in de wereld die Esports heet.