let's make every day a digital day!

Succesvolle Klassieker-uitzending VoetbalPrimeur: 65.000 kijkers

VoetbalPrimeur heeft rond de kraker Ajax-Feyenoord een zeer succesvolle en vernieuwende live-uitzending gehad op Facebook. Verdeeld over drie uitzendmomenten (voor aanvang, in de rust en na afloop) werden meer dan 65.000 kijkers bereikt. Op social hadden de posts een opgeteld bereik van meer dan 270.000. De presentatie was in handen van Wout Stravers, hoofdredacteur VoetbalPrimeur. Hij werd, speciaal voor de Klassieker, bijgestaan door Denny Landzaat, oud-speler van Ajax én Feyenoord.

Vanuit de Martin's Sporting Club op het Rembrandtplein werd meer dan 30 minuten LIVE uitgezonden. Kijkers konden, behalve meedoen aan de interactieve battle tussen Ajax en Feyenoord, ook genieten van een interview met Mister Ajax Sjaak Swart. Vanuit de Arena zorgde Emile van de Sande, verslaggever van VP, voor een sfeerimpressie. De rust- en nabeschouwing gingen letterlijk drie seconden van start nadat scheidsrechter Björn Kuipers affloot.

"Ik denk dat we op deze manier perfect inspelen op de kracht van VoetbalPrimeur", licht Stravers toe. "Op deze manier kunnen we, als de hype het grootst is, doen wat iedereen ook met z'n vrienden doet: lullen over voetbal. Geen reclameblokken, maar diréct na affluiten de hot topics bespreken, precies zoals op de site ook in tekstvorm gebeurt. Het vult elkaar perfect aan."